Muhasebe Sitesi

Muhasebe sistesi

Muhasebe Sitesi Muhasebeyle ilgili Temel bilgileri ve Muhasebe sürecini öğretmek Amacıyla 1994 Yılından beri Ülkemizde Uygulanan Tek Düzen Muhasebe sistemine göre Hazırlanmış bir Sitedir.

 

Muhasebe Sitesi Tek Düzen Muhasebe Tebliğlerine uygun olarak hazırlanmasının Amacı, Üniversitelerde ve benzeri yüksek Okullarda ve Ticaret Liselerinde okuyan öğrencilerin temel muhasebe bilgisi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bunun yanısıra, Muhasebe mesleğini seçen ve bu Nedenle Ülkemizde yapılan Mali Müşavirlik ve staja başlama sınavlarına girecek olan kililere de yönelik olarak hazırlanmış olan muhasebe sitesi  herkese hitap etmek için çok kapsamlı hazırlanmaya çalışılmaktadır.

 

MUHASEBE SİTESİ İÇERİĞİ HAKKINDA

 

Muhasebe sitesinde konu anlatimlari muhasebe işlemlerine konu olan başlıklar esas alınmıştır. Bu açıdan, Tek Düzen Muhasebe Sistemi içinde yer alan hesaplar, Muhasebe işleminin ortaya çıkmasına neden olan konular içerisinde anlatılmıştır. Konuların kolay anlaşılması için verilen örnek uygulamalarda yapılan açıklamalar muhasebe eşitliğine ve çift taraflı kayıt sisteminin mantığının iyi anlaşılabilmesi adına hesapların işleyişi açıklaması ile ilgili yapılan anlatımına ayrıca özen gösterilmiştir.

 

Muhasebenin tanımı, Kavramları ve ilkeleri, ticari defterler ve belgeler, bilanço ve hesap kavramları, temel muhasebe eşitliği, muhasebe süreci ve katma değer vergisi, Muhasebe işlemlerine konu olan ve hesap planında yer alan hesapların muhasebe olaylar karşısında çalışmaları hem teorik olarak hem de çeşitli örneklerle ele alınmıştır. Yapılan Örneklerde, Muhasebe olaylarının gelişimine göre Kullanılan hesapların çalışma karakterleride vurgulanarak, öğretiyi artırma Hedeflanmiştir.

 

Muhasebe sitesi yapımı ve yardımlarını gerçekleştiren Emrah OKAY'a katkılarından dolayı Teşekkürlerimizi Sunarız. tüm çabalarımıza Karşın sitede hata ve eksikler olabilir. Bu hata ve eksiklere ilişkin katkı ve eleştiride bulunacaklara en samimi duygularımızla teşekkürü borç biliriz.

 

 Yasal Uyarı :

 

Sitemizin Temel İlkesi Üniversitelerde ve benzeri yüksek Okullarda ve Ticaret Liselerinde okuyan öğrencilerin temel muhasebe bilgisi ihtiyaçlarını karşılamaktır. muhasebeyi ve muhasebe derslerini Tek Düzen Muhasebe Sisteme göre Anlatmaktır. Hazırlanan Monografiler, Örnekler ve Videolar Tamamen Muhasebesitesi.com'a aittir.